Menu śniadania
Kanapki otwarte
-
Chleb razowy z kremowym serem kozim, konfiturą figową, orzechami włoskimi i miodem (W)
-
Tosty z guacamole, krewetkami, limonkowym sosem aioli i kolendrą
-
Tosty z chleba żytniego z plastrami wędzonej szynki, twarożkiem ziołowym, ogórkiem kiszonym i koperkiem
-
Razowe tosty z szynką parmeńską, melonem i serem gorgonzola
-
Kanapka z żytniego chleba z paprykowym hummusem, piklowanym ogórkiem i świeżą rukolą
-
Tosty z łososiem wędzonym, kremowym serkiem chrzanowym i kaparami
-
Tosty z awokado, pomidorem i jajkiem na twardo, kolorowym sezamemi płatkami chilli
-
Kanapka z grillowanymi pieczarkami,
z jarmużem, marynowaną rzodkiewką
i wegańskim zielonym aioli -
Kanapka z grillowanym tofu, wegańskim majonezem, świeżym mango, kolendrą i kolorowym sezamem
-
Tost z pastą z białej fasoli z grillowaną dynią, rukolą i orzeszkami ziemnymi
-
Razowy tost z grillowanymi warzywami, wegańskim pesto pietruszkowym i kiełkami rzodkiewki
-
Omlet z pomidorami, szpinakiem, serem feta i świeżymi ziołami, podany na toście razowym
-
Omlet z serem, ogórkiem kiszonym, sałatą, plastrami wędzonej szynki i ziołami podany na kawałku chleba żytniego
-
Omlet z serem, pieczonymi pomidorami, cebulą i bazylią, podany na kawałku chleba żytniego
-
Jajecznica z pieczarkami, cebulą, papryką i serem cheddar, podana na pełnoziarnistym toście
-
Chrupiące tosty z serem cheddar, kiełbaską chorizo i cebulkami koktajlowymi
-
Chrupiący tost z wędzonym tofu i konfiturą z czerwonej cebuli i świeżą kolendrą
Kanapki zamknięte
-
Kanapka z indykiem, serem cheddar, piklowanymi ogórkami, musztardą miodową na bułce pszennej
-
Kanapka z chleba żytniego z kawałkami kurczaka grillowanego, kremowym serkiem, sałatą lodową, papryką i ogórkiem
-
Francuski croissant z serkiem śmietankowym, suszonym pomidorem i szynką wędzoną - serrano (dostępne również w wersji mini)
-
Francuski croissanty z pieczonymi warzywami i serem camembert (dostępne również w wersji mini)
-
Tramezzini - trójkątna kanapka z chleba bez skórki z szynką wędzoną, pastą z zielonych oliwek, suszonym pomidorem i rukolą
-
Tramezzini - trójkątna kanapka z chleba bez skórki z pastą z tuńczyka z selerem naciowym, kaparami i skórką cytrynową
-
Francuskie croissanty z grillowanymi warzywami, pastą z czarnych oliwek i rukolą (vegan)
-
Kanapka z grillowanymi boczniakami, jarmużem i suszonymi pomidorami z redukcją octu balsamicznego (vegan)
-
Kanapka z grillowanym bakłażanem, kremowym hummusem, pestkami granatu i rukolą (vegan)
-
Kanapka z grillowanym tofu, konfiturą z pomidorów, sałatą i płatkami prażonego kokosa (vegan)
Przekąski śniadaniowe wytrawne
-
Jajka po turecku - jajko na półmiękko z kremowym jogurtem greckim, cytryną i orientalnymi przyprawami
-
Szakszuka - jajko na półmiękko z aromatycznym sosem pomidorowym, papryką i świeżą kolendrą
-
Wrap z jajkiem sadzonym, awokado, pomidorem i rukolą w tortilli pełnoziarnistej
-
Tortilla z kawałkami kurczaka grillowanego, sałatą lodową, papryką, kolendrą i sosem jogurtowym
-
Trójkątny grillowany wrap z pomidorem, sałatą, serem, szynką wędzoną lub grillowaną cukinią
Dania bufetowe
-
Bufet serów europejskich (5 rodzajów sera, świeże i suszone owoce, konfitura cebulowa, orzechy) podany z koszykiem pieczywa rzemieślniczego
-
Bufet serów i wędlin europejskich (5 rodzajów sera i 5 rodzajów wędlin, świeże i suszone owoce, sos tatarski, konfitura z czerwonej cebuli) podany z koszykiem pieczywa rzemieślniczego
-
Bufet amerykański (słodkie pancake, krem czekoladowy, 2 rodzaje domowych konfitur, świeże owoce, kolorowe posypki)
-
Bufet francuski (2 rodzaje francuskich serów, świeże owoce, miód, 2 rodzaje domowych konfitur, mini francuskie wypieki śniadaniowe)
-
Bufet blinów (bliny gryczane, serek śmietankowy, wędzone ryby – 2 rodzaje, szynka wędzona, świeży ogórek, świeże zioła)
Przekąski śniadaniowe słodkie
-
Jogurt grecki z płatkami owsianymi z kawałkami czekolady, bananami, migdałami podany z miodem
-
Pudding chia z mlekiem kokosowym, świeżymi owocami, granolą i łyżką miodu
-
Pudding ryżowy z płatkami prażonego kokosa, świeżymi borówkami i miodem
-
Bułeczka maślana z kremem orzechowym, bananem i posiekanymi orzechami
-
Placki owsiane z musem jabłkowym, cynamonem i prażonymi płatkami migdałów
-
Bułeczka maślana z nadzieniem z prażonych jabłek, kawałkami suszonych owoców i cynamonem
-
Bułeczki z ciasta francuskiego z czekoladą
-
Bułeczki z ciasta francuskiego z rodzynkami
-
Koszyk francuskich wypieków śniadaniowych podany z domowymi konfiturami i miodem
-
Owsianka na ciepło z rodzynkami, brzoskwiniami i płatkami migdałów
-
Owsianka na ciepło z czarną porzeczką i prażoną chią
-
Owsianka na ciepło z musem mango, świeżymi bananami i syropem z daktyli
-
Owsianka na ciepło z suszonymi owocami, konfiturą truskawkową i płatkami migdałów
Koktajle śniadaniowe
-
Koktajl na bazie jogurtu z truskawkami i bananem
-
Śniadaniowy koktajl na bazie mleka roślinnego
z granolą, bananami i malinami -
Energetyczny sok z polskich jabłek, gruszek i marchewki z nutą imbiru
-
Pobudzający sok z pomarańczy i marchewki z limonką oraz pieprzem cayen
-
Wiosenny koktajl na bazie jogurtu z truskawkami i wanilią
Cena bufet śniadaniowy: 50 zł netto/osoba
Cena all-in zawiera wszystkie wybrane pozycje na osobę, stoły bufetowe, nakrycia, zastawę i sztućce
Cena bufet śniadaniowy rozszerzony
(z koktajlem): 60 zł netto/osoba
Cena all-in zawiera wszystkie wybrane pozycje na osobę, stoły bufetowe, nakrycia, zastawę i sztućce
Zamówienie do 50 osób – prosimy wybrać 2 rodzaje kanapek, 1 rodzaj bufetu, 1 rodzaj przekąsek wytrawnych, 2 rodzaje przekąsek słodkich
Zamówienie powyżej 50 osób – prosimy wybrać 3 rodzaje kanapek, 2 rodzaje bufetu, 2 rodzaje przekąsek wytrawnych, 3 rodzaje przekąsek słodkich
Cena dostawy, montażu i demontażu:
-do 100 osób: 400 zł na terenie Warszawy
-powyżej 100 osób oraz poza Warszawą – wycena indywidualna
Opcjonalnie obsługa kelnerska na życzenie:
65 zł netto/kelner/godzina; sugerujemy 1 kelnera na 20-30 osób.
Minimalne zamówienie 2000 zł netto w wartości posiłków.
Zestawy śniadaniowe można zamówić na każdą porę dnia, a nawet nocy.