Menu przekąski
Dania bufetowe
-
Ruloniki z prosciutto, melonem i serem gorgonzola
-
Roladki z marynowanego łososia – gravlax, z serkiem śmietankowym i koperkiem
-
Plastry grillowanego rostbefu z konfiturą pomarańczową na świeżej rukoli
-
Plastry grillowanego rostbefu z pesto bazyliowym, płatkami parmezanu podane na świeżej rukoli
-
Plastry pieczonego na różowo schabu z sosem tuńczykowym i prażonymi kaparami podane ze świeżą rukolą
-
Roladki z polędwiczek wieprzowych z suszonymi morelami podane ze świeżą pomarańczą i pędami groszku
-
Grillowane pieczarki z serem blue i pesto pietruszkowym
-
Grillowane pieczarki z zatarem, ciecierzycą, delikatnymi listkami sałat serwowane z komosą ryżową i gremolatą
-
Chrupiąca polenta z rozmarynem i kozim serem podana z salsą pomidorowo-paprykową
-
Włoskie canelloni z farszem z sera mascarpone i szpinaku, z serem blue i orzechami włoskimi
-
Roladki z wolno pieczonego buraka z serem kozim i tymiankiem
-
Roladki z grillowanej cukinii z serkiem śmietankowym, suszonymi pomidorami, świeżą bazylią i orzeszkami pinii
-
Chrupiący camembert w pistacjowej panierce podany ze świeżymi winogronami
-
Plastry grillowanego bakłażana podane na ziołowym tabbouleh z prażoną ciecierzycą, pestkami granatu, sosem tahini i świeżą miętą
-
Carpaccio z kolorowych buraków podane z pestkami granatu, rukolą, prażonymi pestkami dyni i gruszkową redukcją octu balsamicznego
-
Tagiatelle z cukini marynowane w soku z cytryny podane na liściach kolorowych sałat z pieczonymi winogronami i prażonymi orzechami
-
Pieczone młode ziemniaki z musem z białej fasoli z koperkiem i chrupiącą kaszą gryczaną podane na liściach szpinaku
-
Grillowane warzywa (zależnie od sezonu) z pesto pietruszkowym, prażonymi orzechami włoskimi podane na świeżej rukoli
Monoporcje
-
Kurczak tikka masala z warzywami i jogurtem naturalnym podany w domowych chlebkach naan
-
Chrupiące kawałki kurczaka na szpatułce z ostrym sosem słodko-kwaśnym i prażonym sezamem
-
Delikatne meatballs z indyka podane na pesto pomidorowym z natką pietruszki
-
Kurczak tikka masala z warzywami i jogurtem naturalnym podany w domowych chlebkach naan
-
Grillowany kurczak z soczystym ananasem i sosem limonkowym na szpadce
-
Mus z wędzonej makreli podany z konfiturą z czerwonej cebuli i chipsem z chleba żytniego
-
Mus z łososia podany z lekko cytrynowym ogórkiem marynowanym i nasionami czarnuszki
-
Tartinki z ciasta francuskiego z chorizo, żółtą papryką i salsą pomidorową
-
Pikantne kuleczki serowe z orzechami
-
Chrupiące mozzarella sticks z salsą pomidorową ze świeżą bazylią
-
Zapiekane pierożki z serem ricotta i szpinakiem
-
Rożki z ciasta filo z serem feta, szpinakiem i gałką muszkatołową
-
Aromatyczna frittata z cukinią, kozim serem i świeżym tymiankiem
-
Placuszki ziemniaczane z kremowym serkiem ziołowym, łososiem i koperkiem
-
Hiszpańska tortilla z ziołami, podawane z mini sałatką ze świeżych liści sałat z dressingiem cytrynowym
-
Ciasto francuskie z zapiekanym serem camembert, żurawiną i tymiankiem
-
Szafranowe aranchini z mozzarellą, salsą pomidorową i parmezanem
-
Włoski szaszłyk – mini mozzarella z pesto i pomidorkami cherry na szpadce
-
Koszyczki z chrupiącego makaronu z serem blue, szpinakiem i suszonymi pomidorami
-
Chrupiące frytki z polenty z ketchupem z suszonych pomidorów z bazylią
-
Falafel z ciecierzycy, z kremowym hummusem podane z marynowanym burakiem i kiełkami ziół
-
Trójkątne pierożki wonton z wędzonym tofu, trawą cytrynową i sosem słodko-kwaśnym
-
Świeże spring roll z makaronem ryżowym, chrupiącymi warzywami, kolendrą i kolorowym sezamem podane z wegańskim sosem fistaszkowym
Monoporcje – mini bao
-
z szarpaną wieprzowiną i piklowaną marchewką
-
z dorszem w panko z sosem sriracha oraz sałatką coleslaw z czerwonej kapusty
-
z soczystym boczkiem w sosie hoisin z ogórkiem, orzeszkami ziemnymi i świeżą kolendrą
Monoporcje – pikantne quesadillasy
-
z serem, salsą paprykową i świeżą papryką
-
z serem, kurczakiem, salsą pomidorowo-paprykową i świeżą kolendrą
Monoporcje – tortilla
-
z hummusem, pieczonym burakiem, orzechami włoskimi i sosem tahini, z młodymi listkami sałaty
-
z kremowym hummusem, suszonymi pomidorami, oliwkami, grillowanym bakłażanem i świeżą kolendrą
-
z grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami i sosem cytrynowym
-
z aromatycznym kurczakiem teriyaki, sałatą, ogórkiem i sosem sezamowym
Monoporcje – mini pita
-
z grillowanym bakłażanem, serem feta i prażonym sezamem
-
z aksamitnym hummusem, pokruszonym serem feta, ogórkiem, pomidorkami cherry i papryką podane ze świeżą kolendrą
-
z falafelem, sałatką z kiszonej kapusty
z marchewką, świeżą kolendrą i sosem tahini
Monoporcje – mini burgery
-
z szarpanym kurczakiem, grillowanym ananasem, aioli curry w bułce pszennej własnego wypieku
-
z szarpaną wieprzowiną, piklowanym ogórkiem, czerwoną cebulą, sałatą i sosem BBQ
-
z kotlecikiem z fasoli, marynowaną papryką, sosem bbq, świeżą sałatą w bułce pszennej własnego wypieku
-
z kotlecikiem z czerwonej soczewicy, sosem BBQ, sałatą, piklowanym ogórkiem w bułce pszennej własnego wypieku
-
z szarpaną wieprzowiną w sosie bbq podane z piklowaną cebulką i świeżą kolendrą
-
z szarpanym indykiem, mango i salsą z avocado
-
z wędzonym tofu, marynowanym arbuzem, wegańskim zielonym aioli i kiełkami rzodkiewki
Monoporcje – mini tacos
-
z serkiem chrzanowym, kaparami i łososiem
-
z guacamole i szynką wędzoną
-
z serem Brie, żurawiną i orzechami włoskimi
-
z serem Brie, dżemem figowym i orzechami włoskimi
-
z pastą z awokado, jajkiem na twardo i listkami świeżej pietruszki
-
z pastrami, kiszoną kapustą i natką pietruszki
-
z pastą z pieczonej marchewki, pestkami słonecznika i świeżą kolendrą
-
z pastą z bakłażana z pestkami granatu i kolorowym sezamem
-
z pastą z zielonego groszku z miętą i ziarnami czarnuszki
-
z aksamitnym hummusem, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i listkiem rukoli
-
z grillowanymi pieczarkami, wegańskim sosem aioli i tymiankiem
-
z domowym pieczonym schabem, sosem tatarskim i winogronem macerowanym w occie jabłkowym
-
z pâté drobiowym, konfiturą z czerwonej cebuli oraz prażonymi pestkami dyni
Monoporcje – mini kanapki otwarte
Monoporcje – bruschetta na chrupiącej bagietce
-
z aromatycznym ratatuj
-
ze świeżymi pomidorami i bazylią
-
ze świeżymi pomidorami i anchois
-
ze świeżymi pomidorami i szynką wędzoną
-
z paprykowym pesto, bakłażanem, kozim serem i rukolą
-
z grillowanym marynowanym bakłażanem i natką pietruszki
-
z chorizo, pieczoną papryką i chrupiącą bazylią
Monoporcje – mini tartaletki
-
z łososiem w marynacie teriyaki i sezamem
-
z farszem z trzech serów i orzechami włoskimi
-
ze szpinakiem i suszonym pomidorem
-
z grillowanymi warzywami i serem gorgonzola
-
ze szparagami i karmelizowaną szalotką
-
quiche z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i bazylią
-
quiche lorraine z chrupiącym boczkiem
Sałatki
-
Tabule – na bazie kaszy kuskus ze świeżymi warzywami oraz ziołami, oliwkami i suszonymi pomidorami
-
Grecka – z pomidorem, ogórkiem, czerwoną papryką, oliwkami i serem feta
-
Cezar – z grillowanym kurczakiem, parmezanem, chrupiącym boczkiem, sałatą lodową i sosem na bazie parmezanu i anchois
-
Nicejska – z tuńczykiem, jajkiem, ogórkiem, pomidorami i kaparami
-
Caprese – z mini mozzarellą, pomidorkami cherry, świeżą bazylią, oliwą z oliwek i redukcją octu balsamicznego.
-
Ziemniaczana – z młodymi ziemniakami, koperkiem, korniszonami, pomidorkami cherry sosem musztardowym i jajkiem przepiórczym (lub bez
w wersji vegan)
Desery
-
Brownie z kawałkami truskawek
-
Brownie z solonym karmelem
-
Cheesecake brownie
-
Brownie z kawałkami białej palonej czekolady
-
Puszysty sernik na zimno z musem z mango
-
Cynamonowy ślimak drożdżowy z lukrem waniliowym
-
Mini pavlova z borówkami i kremem kawowym
-
Szarlotka z cynamonową kruszonką
-
Puszyste ciasto miodowe z orzechami włoskimi
-
Bardzo cytrynowa babka z makiem i lukrem
-
Puszyste ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i orzechami włoskimi
-
Mus z białej czekolady z mango i świeżymi owocami
-
Mus z gorzkiej czekolady z kremem waniliowym
-
Mus kawowy ze słonym karmelem i płatkami gorzkiej czekolady
-
Mus wiśniowy z bitą śmietaną i skórką z limonki podany z prażonymi migdałami
-
Mus mango z białą czekoladą i płatkami prażonego kokosa
-
Panna Cotta waniliowa z wiśniami
-
Mus malinowy z chrupiącą bezą i świeżymi owocami
-
Jogurtowy mus mango marakuja podany z owocami
-
Deser czarny las z kruchego brownie, serka mascarpone i wiśni
-
Mini tarty:
- cytrynowa z bezą
- czekoladowa z solonym karmelem
- czekoladowa z wiśniami
- jesienna, z musem dyniowym
i cynamonem (sezonowa)
- z wiśniami i limonką
-
Pieczone jabłka z bakaliami i cynamonem (V)
-
Pudding kokosowy z musem mango i świeżymi owocami (V)
-
Chia z musem malinowym i świeżymi owcami (V)
-
Sałatka owocowa z limonką i świeżymi listkami mięty (V)
-
Brownie wegańskie z cukinią (V)
-
Wegański chlebek bananowy z orzechami i gorzką czekoladą (V)
Cena przekąski: 90 zł netto/osoba
Cena all-in zawiera wszystkie wybrane pozycje na osobę, stoły bufetowe, nakrycia, zastawę i sztućce
Zamówienie do 50 osób – prosimy wybrać 3 rodzaje dań bufetowych, 2 rodzaje dań w monoporcjach, 2 sałatki, 2 desery
Zamówienie od 50 do 100 osób – prosimy wybrać 4 rodzajów dań bufetowych, 2 rodzaje dań w monoporcjach, 2 sałatki, 3 desery
Zamówienie powyżej 100 osób – prosimy wybrać 5 rodzajów dań bufetowych, 3 rodzaje dań w monoporcjach, 2 sałatki, 3 desery
Średnio 10 pozycji na osobę
Cena dostawy, montażu i demontażu:
-do 100 osób: 400 zł na terenie Warszawy
-powyżej 100 osób oraz poza Warszawą – wycena indywidualna
Opcjonalnie obsługa kelnerska na życzenie:
65 zł netto/kelner/godzina; sugerujemy 1 kelnera na 20-30 osób.
Minimalne zamówienie 2000 zł netto w wartości posiłków.