top of page

Menu przekąski

Dania bufetowe 

  • ​​Ruloniki z prosciutto, melonem i serem gorgonzola

  • Roladki z marynowanego łososia –  gravlax, z serkiem śmietankowym i koperkiem 

  • Plastry grillowanego rostbefu z konfiturą pomarańczową na świeżej rukoli

  • Plastry grillowanego rostbefu z pesto bazyliowym, płatkami parmezanu podane na świeżej rukoli 

  • Plastry pieczonego na różowo schabu z sosem tuńczykowym i prażonymi kaparami podane ze świeżą rukolą 

  • Roladki z polędwiczek wieprzowych z suszonymi morelami podane ze świeżą pomarańczą i pędami groszku

  • Grillowane pieczarki z serem blue i pesto pietruszkowym

  • Grillowane pieczarki z zatarem, ciecierzycą, delikatnymi listkami sałat serwowane z komosą ryżową i gremolatą

  • Chrupiąca polenta z rozmarynem i kozim serem podana z salsą pomidorowo-paprykową 

  • Włoskie canelloni z farszem z sera mascarpone i szpinaku, z serem blue i orzechami włoskimi

  • Roladki z wolno pieczonego buraka z serem kozim i tymiankiem 

  • Roladki z grillowanej cukinii z serkiem śmietankowym, suszonymi pomidorami, świeżą bazylią i orzeszkami pinii

  • Chrupiący camembert w pistacjowej panierce podany ze świeżymi winogronami 

  • Plastry grillowanego bakłażana podane na ziołowym tabbouleh z prażoną ciecierzycą, pestkami granatu, sosem tahini i świeżą miętą

  • Carpaccio z kolorowych buraków podane z pestkami granatu, rukolą, prażonymi pestkami dyni i gruszkową redukcją octu balsamicznego

  • Tagiatelle z cukini marynowane w soku z cytryny podane na liściach kolorowych sałat z pieczonymi winogronami i prażonymi orzechami 

  • Pieczone młode ziemniaki z musem z białej fasoli z koperkiem i chrupiącą kaszą gryczaną  podane na liściach szpinaku 

  • Grillowane warzywa (zależnie od sezonu) z pesto pietruszkowym, prażonymi orzechami włoskimi podane na świeżej rukoli

 

Zrzut ekranu 2022-12-29 o 14.59_edited.jpg
plato 231222 25.jpg
Zrzut ekranu 2023-01-15 o 13.50_edited.jpg
plato 231222 388.jpg

Monoporcje

  • Kurczak tikka masala z warzywami i jogurtem naturalnym podany w domowych chlebkach naan 

  • Chrupiące kawałki kurczaka na szpatułce z ostrym sosem słodko-kwaśnym i prażonym sezamem 

  • Delikatne meatballs z indyka podane na pesto pomidorowym z natką pietruszki

  • Kurczak tikka masala z warzywami i jogurtem naturalnym podany w domowych chlebkach naan 

  • Grillowany kurczak z soczystym ananasem i sosem limonkowym na szpadce  

  • Mus z wędzonej makreli podany z konfiturą z czerwonej cebuli i chipsem z chleba żytniego

  • Mus z łososia podany z lekko cytrynowym ogórkiem marynowanym i nasionami czarnuszki

  • Tartinki z ciasta francuskiego z chorizo, żółtą papryką i salsą pomidorową

  • Pikantne kuleczki serowe z orzechami

  • Chrupiące mozzarella sticks z salsą pomidorową ze świeżą bazylią 

  • Zapiekane pierożki z serem ricotta i szpinakiem

  • Rożki z ciasta filo z serem feta, szpinakiem i gałką muszkatołową

  • Aromatyczna frittata z cukinią, kozim serem i świeżym tymiankiem 

  • Placuszki ziemniaczane z kremowym serkiem ziołowym, łososiem i koperkiem

  • Hiszpańska tortilla z ziołami, podawane z mini sałatką ze świeżych liści sałat z dressingiem cytrynowym

  • Ciasto francuskie z zapiekanym serem camembert, żurawiną i tymiankiem

  • Szafranowe aranchini z mozzarellą, salsą pomidorową i parmezanem

  • Włoski szaszłyk – mini mozzarella z pesto i pomidorkami cherry na szpadce 

  • Koszyczki z chrupiącego makaronu z serem blue, szpinakiem i suszonymi pomidorami 

  • Chrupiące frytki z polenty z ketchupem z suszonych pomidorów z bazylią

  • Falafel z ciecierzycy, z kremowym hummusem podane z marynowanym burakiem i kiełkami ziół

  • Trójkątne pierożki wonton z wędzonym tofu, trawą cytrynową i sosem słodko-kwaśnym

  • Świeże spring roll z makaronem ryżowym, chrupiącymi warzywami, kolendrą i kolorowym sezamem podane z wegańskim sosem fistaszkowym

plato 231222 208.jpg

Monoporcje – mini bao

  • z szarpaną wieprzowiną i piklowaną marchewką

  • z dorszem w panko z sosem sriracha oraz sałatką coleslaw z czerwonej kapusty

  • z soczystym boczkiem w sosie hoisin z ogórkiem, orzeszkami ziemnymi i świeżą kolendrą

 

Monoporcje – pikantne quesadillasy

  • z serem, salsą paprykową i świeżą papryką

  • z serem, kurczakiem, salsą pomidorowo-paprykową i świeżą kolendrą

 

Monoporcje – tortilla

 

  • z hummusem, pieczonym burakiem, orzechami włoskimi i sosem tahini, z młodymi listkami sałaty 

  • z kremowym hummusem, suszonymi pomidorami, oliwkami, grillowanym bakłażanem i świeżą kolendrą 

  • z grillowanym kurczakiem, świeżymi warzywami i sosem cytrynowym

  • z aromatycznym kurczakiem teriyaki, sałatą, ogórkiem i sosem sezamowym

 

Monoporcje – mini pita

 

  • z grillowanym bakłażanem, serem feta i prażonym sezamem 

  • z aksamitnym hummusem, pokruszonym serem feta, ogórkiem, pomidorkami cherry i papryką podane ze świeżą kolendrą 

  • z falafelem, sałatką z kiszonej kapusty
    z marchewką, świeżą kolendrą i sosem tahini

 

plato 231222 223.jpg
plato 231222 144.jpg
Zrzut ekranu 2023-01-15 o 13.49.11.png

Monoporcje – mini burgery

  • z szarpanym kurczakiem, grillowanym ananasem, aioli curry w bułce pszennej własnego wypieku

  • z szarpaną wieprzowiną, piklowanym ogórkiem, czerwoną cebulą, sałatą i sosem BBQ  

  • z kotlecikiem z fasoli, marynowaną papryką, sosem bbq, świeżą sałatą w bułce pszennej własnego wypieku

  • z kotlecikiem z czerwonej soczewicy, sosem BBQ, sałatą, piklowanym ogórkiem w bułce pszennej własnego wypieku

  • z szarpaną wieprzowiną w sosie bbq podane z piklowaną cebulką i świeżą kolendrą 

  • z szarpanym indykiem, mango i salsą z avocado

  • z wędzonym tofu, marynowanym arbuzem, wegańskim zielonym aioli i kiełkami rzodkiewki

Monoporcje – mini tacos

 

  • z serkiem chrzanowym, kaparami i łososiem

  • z guacamole i szynką wędzoną 

  • z serem Brie, żurawiną i orzechami włoskimi

  • z serem Brie, dżemem figowym i orzechami włoskimi

  • z pastą z awokado, jajkiem na twardo i listkami świeżej pietruszki

  • z pastrami, kiszoną kapustą i natką pietruszki 

  • z pastą z pieczonej marchewki, pestkami słonecznika i świeżą kolendrą 

  • z pastą z bakłażana z pestkami granatu i kolorowym sezamem 

  • z pastą z zielonego groszku z miętą i ziarnami czarnuszki 

  • z aksamitnym hummusem, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i listkiem rukoli

  • z grillowanymi pieczarkami, wegańskim sosem aioli i tymiankiem

  • z domowym pieczonym schabem, sosem tatarskim i winogronem macerowanym w occie jabłkowym 

  • z pâté drobiowym, konfiturą z czerwonej cebuli oraz prażonymi pestkami dyni

Monoporcje – mini kanapki otwarte

 

Monoporcje – bruschetta na chrupiącej bagietce

  • z aromatycznym ratatuj

  • ze świeżymi pomidorami i bazylią

  • ze świeżymi pomidorami i anchois

  • ze świeżymi pomidorami i szynką wędzoną  

  • z paprykowym pesto, bakłażanem, kozim serem i rukolą

  • z grillowanym marynowanym bakłażanem i natką pietruszki

  • z chorizo, pieczoną papryką i chrupiącą bazylią 

Monoporcje mini tartaletki

  • z łososiem w marynacie teriyaki i sezamem

  • z farszem z trzech serów i orzechami włoskimi 

  • ze szpinakiem i suszonym pomidorem 

  • z grillowanymi warzywami i serem gorgonzola

  • ze szparagami i karmelizowaną szalotką 

  • quiche z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i bazylią

  • quiche lorraine z chrupiącym boczkiem

Sałatki

  • Tabule – na bazie kaszy kuskus ze świeżymi warzywami oraz ziołami, oliwkami i suszonymi pomidorami

  • Grecka – z pomidorem, ogórkiem, czerwoną papryką, oliwkami i serem feta

  • Cezar – z grillowanym kurczakiem, parmezanem, chrupiącym boczkiem, sałatą lodową i sosem na bazie parmezanu i anchois 

  • Nicejska – z tuńczykiem, jajkiem, ogórkiem, pomidorami i kaparami 

  • Caprese – z mini mozzarellą, pomidorkami cherry, świeżą bazylią, oliwą z oliwek i redukcją octu balsamicznego.

  • Ziemniaczana – z młodymi ziemniakami, koperkiem, korniszonami, pomidorkami cherry sosem musztardowym i jajkiem przepiórczym (lub bez
    w wersji vegan)

plato 231222 338.jpg
plato 231222 242.jpg
plato 231222 48.jpg

Desery

  • Brownie z kawałkami truskawek

  • Brownie z solonym karmelem 

  • Cheesecake brownie 

  • Brownie z kawałkami białej palonej czekolady

  • Puszysty sernik na zimno z musem z mango

  • Cynamonowy ślimak drożdżowy z lukrem waniliowym

  • Mini pavlova z borówkami i kremem kawowym

  • Szarlotka z cynamonową kruszonką

  • Puszyste ciasto miodowe z orzechami włoskimi

  • Bardzo cytrynowa babka z makiem i lukrem

  • Puszyste ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i orzechami włoskimi 

  • Mus z białej czekolady z mango i świeżymi owocami 

  • Mus z gorzkiej czekolady z kremem waniliowym

  • Mus kawowy ze słonym karmelem i płatkami gorzkiej czekolady 

  • Mus wiśniowy z bitą śmietaną i skórką z limonki podany z prażonymi migdałami

  • Mus mango z białą czekoladą i płatkami prażonego kokosa 

  • Panna Cotta waniliowa z wiśniami 

  • Mus malinowy z chrupiącą bezą i świeżymi owocami 

  • Jogurtowy mus mango marakuja podany z owocami

  • Deser czarny las z kruchego brownie, serka mascarpone i wiśni

  • Mini tarty:  

      - cytrynowa z bezą 

      - czekoladowa z solonym karmelem 

​      - czekoladowa z wiśniami      
      -  jesienna, z musem dyniowym
            i cynamo
nem (sezonowa)

​      - z wiśniami i limonką

  • Pieczone jabłka z bakaliami i cynamonem (V)

  • Pudding kokosowy z musem mango i świeżymi owocami (V)

  • Chia z musem malinowym i świeżymi owcami (V)

  • Sałatka owocowa z limonką i świeżymi listkami mięty (V)

  • Brownie wegańskie z cukinią (V)

  • Wegański chlebek bananowy z orzechami i gorzką czekoladą (V)

Cena przekąski: 90 zł netto/osoba

Cena all-in zawiera wszystkie wybrane pozycje na osobę, stoły bufetowe, nakrycia, zastawę i sztućce

Zrzut ekranu 2022-12-29 o 12_edited.png

Zamówienie do 50 osób – prosimy wybrać 3 rodzaje dań bufetowych, 2 rodzaje dań w monoporcjach, 2 sałatki, 2 desery

Zamówienie od 50 do 100 osób – prosimy wybrać 4 rodzajów dań bufetowych,  2 rodzaje dań w monoporcjach, 2 sałatki, 3 desery

Zamówienie powyżej 100 osób – prosimy wybrać 5 rodzajów dań bufetowych, 3 rodzaje dań w monoporcjach, 2 sałatki, 3 desery

Średnio 10 pozycji na osobę

Cena dostawy, montażu i demontażu: 

-do 100 osób: 400 zł na terenie Warszawy
-powyżej 100 osób oraz poza Warszawą – wycena indywidualna

 

Opcjonalnie obsługa kelnerska na życzenie:
65 zł netto/kelner/godzina; sugerujemy 1 kelnera na 20-30 osób.

Minimalne zamówienie 2000 zł netto w wartości posiłków.

Dobierz serwis kawowy i napoje
bottom of page