Obiad/lunch/kolacja bufetowa
Zupy
-
Portugalska zupa z zielonej soczewicy
-
Indyjska zupa jarzynowa z ciecierzycą i czerwonym curry
-
Bardzo aromatyczny bulion z polskich warzyw podany z domowym makaronem jajecznym
-
Aromatyczny krem z dyni piżmowej z imbirem i jabłkami
-
Zupa z pieczonych pomidorów z ryżem
-
Krem paprykowo-pomidorowy z mascarpone i pesto bazyliowym
-
Krem z ogórków kiszonych ze śmietaną i świeżym koperkiem
-
Prowansalska zupa z młodych warzyw
-
Krem z młodych buraków z prażoną cebulką
-
Krem z marchewki z imbirem
-
Aromatyczny krem z kukurydzy z marynowanym jalapeno
Dania główne – mięsne i rybne
-
Polędwiczka wieprzowa w słodkiej glazurze z chutneyem z żurawiny, świeżą kolendrą i jalapeno
-
Bardzo delikatne polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym podane z karmelizowaną marchewką
-
Grillowana pierś indyka marynowana w soku jabłkowym z majerankiem podana z pieczonymi jabłkami i chutneyem żurawinowym
-
Pieczona pierś z kurczaka w glazurze z czerwonej porzeczki podana z pieczonymi gruszkami
-
Chrupiąca pierś kurczaka faszerowana pastą z czarnych oliwek i suszonych pomidorów podana z pesto pietruszkowym
-
Aromatyczna karkówka z suszonymi morelami i śliwkami w sosie pieczeniowym
-
Wolno pieczone żeberka z młodymi pieczarkami
-
Smażony pstrąg na warzywach w kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem octu cherry
-
Dorsz w sosie miso z pieczonym porem i kolorowym sezamem
-
Ręcznie robione pierogi z mięsem i chrupiącymi skwarkami
Dania główne premium – mięsne i rybne
-
Pieczone polędwiczki z dorsza na lekkiej konfiturze pomidorowej ze skórką pomarańczową i ziołową kruszonką
-
Kaczka pieczona w sosie śliwkowym z pieczoną gruszką
-
Wolno pieczona wołowina po burgundzku w czerwonym winie z rozmarynem i młodymi pieczarkami podana z karmelizowaną marchewką
-
Roladki z pstrąga zapiekany z młodymi warzywami w sosie maślano-cytrynowym
-
Łosoś pieczony z brokułami pod migdałową kruszonką w lekkim sosie ziołowym
-
Bardzo delikatne polędwiczki z dorsza z sosem z małży i białego wina, podane z różyczkami kalafiora romanesco
-
Grillowane krewetki marynowane w tymianku i cytrynie podane na letnich pieczonych pomidorach i kolorowej cukinii
Dania główne – wegetariańskie
-
Zapiekane papryki z farszem z kaszy quinoa z warzywami i sosem ziołowym
-
Pieczona dynia piżmowa z szałwią, porem smażonym na maśle, kremowym mascarpone oraz parmezanem
-
Steki z kalafiora podane z pesto pietruszkowym i orzechową kruszonką
-
Kopytka ziemniaczane z masłem szałwiowym i parmezanem
-
Lasagne wegetariańska z grillowanym bakłażanem i szpinakiem
-
Ręcznie robione pierogi
-ruskie z karmelizowaną cebulką
-z kapustą i grzybami
-z kaszą gryczaną i bryndzą z karmelizowaną cebulką
-ze szpinakiem i serem feta podane ze świeżym oregano -
Gnocchi z masłem szałwiowym i pieczoną dynią
-
Gnocchi z masłem szałwiowym z ragu warzywnym
-
Gnocchi w sosie ze szpinakiem i pieczarkami
-
Azjatycki ryż smażony z warzywami i pędami bambusa
-
Ratatuj z sezonowych warzyw z bardzo intensywnym sosem z pieczonych pomidorów i świeżą bazylią
Dodatki
-
Aksamitne purée ziemniaczane
-
Zielone purée ziemniaczane ze szpinakiem
-
Purée ziemniaczane z selerem
-
Zapiekane purée ziemniaczane z parmezanem
-
Opiekane ziemniaki
-
Warzywa korzeniowe pieczone z rozmarynem
-
Kopytka z serem bursztyn
-
Aromatyczna kasza bulgur z ziołami
-
Kasza kuskus z pieczoną dynią, rodzynkami, świeżą miętą i pestkami granatu
-
Kasza gryczana z masłem ziołowym
-
Kasza perłowa z masłem ziołowym
-
Kolorowy ryż z imbirem i ziołami
-
Ryż smażony z zielonym groszkiem
-
Karmelizowana marchewka z groszkiem
-
Pieczone buraki w occie balsamicznym ze świeżym tymiankiem
-
Grillowane grzyby (pieczarki, boczniaki, portobello) z masłem tymiankowym
Sałatki
-
Sałatka na bazie kaszy gryczanej z pieczonych buraków z serem feta, rukolą i prażonymi pestkami dyni
-
Lekka zielona sałata ze świeżym ogórkiem i sosem malinowym
-
Sałatka z jarmużu z kozim serem, morelami, pestkami granatu i migdałami
-
Tajska sałatka z makaronem ryżowym, marchewką, szalotką, tajską bazylią, kruszonymi orzeszkami ziemnymi
-
Sałatka z jarmużu i szpinaku z czerwoną kapustą, płatkami siekanego kopru włoskiego, prażonymi nasionami słonecznika i pomarańczami
-
Sałatka z kaszy perłowej z grillowanym kurczakiem, pieczoną dynią, szpinakiem, pestkami granatu i dressingiem z melasą
Desery
-
Brownie z kawałkami truskawek
-
Brownie z solonym karmelem
-
Cheesecake brownie
-
Brownie z kawałkami białej palonej czekolady
-
Puszysty sernik na zimno z musem z mango
-
Mini pavlova z borówkami i kremem kawowym
-
Szarlotka z cynamonową kruszonką
-
Puszyste ciasto miodowe z orzechami włoskimi
-
Bardzo cytrynowa babka z makiem i lukrem
-
Puszyste ciasto marchewkowe z kremem mascarpone
i orzechami włoskimi -
Mus z białej czekolady z mango i świeżymi owocami
-
Mus z gorzkiej czekolady z kremem waniliowym
-
Mus kawowy ze słonym karmelem i płatkami gorzkiej czekolady
-
Mus wiśniowy z bitą śmietaną i skórką z limonki podany z prażonymi migdałami
-
Mus mango z białą czekoladą i płatkami prażonego kokosa
-
Panna Cotta waniliowa z wiśniami
-
Mus malinowy z chrupiącą bezą i świeżymi owocami
-
Jogurtowy mus mango marakuja podany z owocami
-
Deser czarny las z kruchego brownie, serka mascarpone i wiśni
-
Pieczone jabłka z bakaliami i cynamonem (V)
-
Pudding kokosowy z musem mango i świeżymi owocami (V)
-
Chia z musem malinowym i świeżymi owcami (V)
-
Sałatka owocowa z limonką i świeżymi listkami mięty (V)
-
Brownie wegańskie z cukinią (V)
-
Wegański chlebek bananowy z orzechami i gorzką czekoladą (V)
Cena obiad/lunch/kolacja bufetowa:
75 zł netto/osoba
Cena all-in zawiera wszystkie wybrane pozycje na osobę, stoły bufetowe, nakrycia, zastawę i sztućce
Cena obiad/lunch/kolacja bufetowa z daniami premium: 95 zł netto/osoba
Cena all-in zawiera wszystkie wybrane pozycje na osobę, stoły bufetowe, nakrycia, zastawę i sztućce
Na osobę: zupa – 250 ml (ok. 300 gramów), dania mięsne – 180 gramów, 240 gramów dań i dodatków wegetariańskich oraz 120 gramów sałatki. W sumie około 650-670 gramów na osobę
Zamówienie do 50 osób – prosimy o wybór 1 zupy, 1 rodzaju dania mięsnego lub rybnego, 1 rodzaju dania wegetariańskiego, 2 rodzajów dodatków, 2 rodzajów sałatek, 1 rodzaju deseru
Zamówienia do 50 do 150 osób – prosimy o wybór 1 rodzaju zupy, 2 rodzajów dań mięsnych lub rybnych, 2 rodzajów dań wegetariańskich, 3 rodzajów dodatków, 2 rodzajów sałatek, 2 rodzajów deseru
Zamówienia powyżej 150 osób prosimy o wybór 2 rodzajów zup, 2 rodzajów dań mięsnych lub rybnych, 2 rodzajów dań wegetariańskich, 4 rodzajów dodatków, 3 rodzajów sałatek, 3 rodzajów deseru
Cena dostawy, montażu i demontażu:
-do 100 osób: 400 zł na terenie Warszawy
-powyżej 100 osób oraz poza Warszawą – wycena indywidualna
Opcjonalnie obsługa kelnerska na życzenie:
65 zł netto/kelner/godzina; sugerujemy 1 kelnera na 20-30 osób.
Minimalne zamówienie 2000 zł netto w wartości posiłków.