top of page

Obiad/lunch/kolacja bufetowa

plato 231222 288.jpg

Zupy

  • Portugalska zupa z zielonej soczewicy

  • Indyjska zupa jarzynowa z ciecierzycą i czerwonym curry 

  • Bardzo aromatyczny bulion z polskich warzyw podany z domowym makaronem jajecznym 

  • Aromatyczny krem z dyni piżmowej z imbirem i jabłkami 

  • Zupa z pieczonych pomidorów z ryżem 

  • Krem paprykowo-pomidorowy z mascarpone i pesto bazyliowym 

  • Krem z ogórków kiszonych ze śmietaną i świeżym koperkiem 

  • Prowansalska zupa z młodych warzyw 

  • Krem z młodych buraków z prażoną cebulką

  • Krem z marchewki z imbirem 

  • Aromatyczny krem z kukurydzy z marynowanym jalapeno

Dania główne – mięsne i rybne

  • Polędwiczka wieprzowa w słodkiej glazurze z chutneyem z żurawiny, świeżą kolendrą i jalapeno 

  • Bardzo delikatne polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym podane z karmelizowaną marchewką 

  • Grillowana pierś indyka marynowana w soku jabłkowym z majerankiem podana z pieczonymi jabłkami i chutneyem żurawinowym 

  • Pieczona pierś z kurczaka w glazurze z czerwonej porzeczki podana z pieczonymi gruszkami 

  • Chrupiąca pierś kurczaka faszerowana pastą z czarnych oliwek i suszonych pomidorów podana z pesto pietruszkowym 

  • Aromatyczna karkówka z suszonymi morelami i śliwkami w sosie pieczeniowym 

  • Wolno pieczone żeberka z młodymi pieczarkami

  • Smażony pstrąg na warzywach w kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem octu cherry 

  • Dorsz w sosie miso z pieczonym porem i kolorowym sezamem 

  • Ręcznie robione pierogi z mięsem i chrupiącymi skwarkami 

Dania główne premium – mięsne i rybne

  • Pieczone polędwiczki z dorsza na lekkiej konfiturze pomidorowej ze skórką pomarańczową i ziołową kruszonką 

  • Kaczka pieczona w sosie śliwkowym z pieczoną gruszką 

  • Wolno pieczona wołowina po burgundzku w czerwonym winie z rozmarynem i młodymi pieczarkami podana z karmelizowaną marchewką

  • Roladki z pstrąga zapiekany z młodymi warzywami w sosie maślano-cytrynowym 

  • Łosoś pieczony z brokułami pod migdałową kruszonką w lekkim sosie ziołowym

  • Bardzo delikatne polędwiczki z dorsza z sosem z małży i białego wina, podane z różyczkami kalafiora romanesco 

  • Grillowane krewetki marynowane w tymianku i cytrynie podane na letnich pieczonych pomidorach i kolorowej cukinii

 

Dania główne – wegetariańskie

  • Zapiekane papryki z farszem z kaszy quinoa z warzywami i sosem ziołowym 

  • Pieczona dynia piżmowa z szałwią, porem smażonym na maśle, kremowym mascarpone oraz parmezanem

  • Steki z kalafiora podane z pesto pietruszkowym i orzechową kruszonką 

  • Kopytka ziemniaczane z masłem szałwiowym i parmezanem 

  • Lasagne wegetariańska z grillowanym bakłażanem i szpinakiem 

  • Ręcznie robione pierogi
    -ruskie z karmelizowaną cebulką
    -z kapustą i grzybami
    -z kaszą gryczaną i bryndzą z karmelizowaną cebulką
    -ze szpinakiem i serem feta podane ze świeżym oregano 

  • Gnocchi z masłem szałwiowym i pieczoną dynią

  • Gnocchi z masłem szałwiowym z ragu warzywnym 

  • Gnocchi w sosie ze szpinakiem i pieczarkami

  • Azjatycki ryż smażony z warzywami i pędami bambusa

  • Ratatuj z sezonowych warzyw z bardzo intensywnym sosem z pieczonych pomidorów i świeżą bazylią

plato 231222 302_edited.jpg
plato 231222 296_edited.jpg

Dodatki

  • Aksamitne purée ziemniaczane

  • Zielone purée ziemniaczane ze szpinakiem

  • Purée ziemniaczane z selerem 

  • Zapiekane purée ziemniaczane z parmezanem

  • Opiekane ziemniaki 

  • Warzywa korzeniowe pieczone z rozmarynem 

  • Kopytka z serem bursztyn

  • Aromatyczna kasza bulgur z ziołami

  • Kasza kuskus z pieczoną dynią, rodzynkami, świeżą miętą i pestkami granatu 

  • Kasza gryczana z masłem ziołowym

  • Kasza perłowa z masłem ziołowym 

  • Kolorowy ryż z imbirem i ziołami

  • Ryż smażony z zielonym groszkiem

  • Karmelizowana marchewka z groszkiem

  • Pieczone buraki w occie balsamicznym ze świeżym tymiankiem 

  • Grillowane grzyby (pieczarki, boczniaki, portobello) z masłem tymiankowym

Sałatki

  • Sałatka na bazie kaszy gryczanej z pieczonych buraków z serem feta, rukolą i prażonymi pestkami dyni 

  • Lekka zielona sałata ze świeżym ogórkiem i sosem malinowym 

  • Sałatka z jarmużu z kozim serem, morelami, pestkami granatu i migdałami

  • Tajska sałatka z makaronem ryżowym, marchewką, szalotką, tajską bazylią, kruszonymi orzeszkami ziemnymi

  • Sałatka z jarmużu i szpinaku z czerwoną kapustą, płatkami siekanego kopru włoskiego, prażonymi nasionami słonecznika i pomarańczami

  • Sałatka z kaszy perłowej z grillowanym kurczakiem, pieczoną dynią, szpinakiem, pestkami granatu i dressingiem z melasą

plato 231222 242_edited.jpg
Zrzut ekranu 2022-12-29 o 15.00.24.png

Desery

  • Brownie z kawałkami truskawek

  • Brownie z solonym karmelem 

  • Cheesecake brownie 

  • Brownie z kawałkami białej palonej czekolady

  • Puszysty sernik na zimno z musem z mango

  • Mini pavlova z borówkami i kremem kawowym

  • Szarlotka z cynamonową kruszonką

  • Puszyste ciasto miodowe z orzechami włoskimi

  • Bardzo cytrynowa babka z makiem i lukrem

  • Puszyste ciasto marchewkowe z kremem mascarpone
    i orzechami włoskimi 

  • Mus z białej czekolady z mango i świeżymi owocami 

  • Mus z gorzkiej czekolady z kremem waniliowym

  • Mus kawowy ze słonym karmelem i płatkami gorzkiej czekolady 

  • Mus wiśniowy z bitą śmietaną i skórką z limonki podany z prażonymi migdałami

  • Mus mango z białą czekoladą i płatkami prażonego kokosa 

  • Panna Cotta waniliowa z wiśniami 

  • Mus malinowy z chrupiącą bezą i świeżymi owocami 

  • Jogurtowy mus mango marakuja podany z owocami

  • Deser czarny las z kruchego brownie, serka mascarpone i wiśni

  • Pieczone jabłka z bakaliami i cynamonem (V)

  • Pudding kokosowy z musem mango i świeżymi owocami  (V)

  • Chia z musem malinowym i świeżymi owcami (V)

  • Sałatka owocowa z limonką i świeżymi listkami mięty (V) 

  • Brownie wegańskie z cukinią  (V)

  • Wegański chlebek bananowy z orzechami i gorzką czekoladą  (V)

Cena obiad/lunch/kolacja bufetowa:
75 zł netto/osoba

Cena all-in zawiera wszystkie wybrane pozycje na osobę, stoły bufetowe, nakrycia, zastawę i sztućce

Cena obiad/lunch/kolacja bufetowa z daniami premium: 95 zł netto/osoba

Cena all-in zawiera wszystkie wybrane pozycje na osobę, stoły bufetowe, nakrycia, zastawę i sztućce

Na osobę: zupa – 250 ml (ok. 300 gramów), dania mięsne – 180 gramów, 240 gramów dań i dodatków wegetariańskich oraz 120 gramów sałatki. W sumie około 650-670 gramów na osobę

Zamówienie do 50 osób – prosimy o wybór 1 zupy, 1 rodzaju dania mięsnego lub rybnego, 1 rodzaju dania wegetariańskiego, 2 rodzajów dodatków, 2 rodzajów sałatek, 1 rodzaju deseru

Zamówienia do 50 do 150 osób – prosimy o wybór 1 rodzaju zupy, 2 rodzajów dań mięsnych lub rybnych, 2 rodzajów dań wegetariańskich, 3 rodzajów dodatków, 2 rodzajów sałatek, 2 rodzajów deseru

Zamówienia powyżej 150 osób prosimy o wybór 2 rodzajów zup, 2 rodzajów dań mięsnych lub rybnych, 2 rodzajów dań wegetariańskich, 4 rodzajów dodatków, 3 rodzajów sałatek, 3 rodzajów deseru



Cena dostawy, montażu i demontażu:

-do 100 osób: 400 zł na terenie Warszawy
-powyżej 100 osób oraz poza Warszawą – wycena indywidualna

Opcjonalnie obsługa kelnerska na życzenie:
65 zł netto/kelner/godzina; sugerujemy 1 kelnera na 20-30 osób.

Minimalne zamówienie 2000 zł netto w wartości posiłków.

Dobierz serwis kawowy i napoje
bottom of page